About Nixon Hire
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА 0 700 18 188
About Us

Нарастват спешните сервизни поръчки

Според Тома Колелиев, управител на Инжконсулт ЕООД,...
Новини / Нарастват спешните сервизни поръчки

Нарастват спешните сервизни поръчки


Според Тома Колелиев, управител на Инжконсулт ЕООД, фирмите разчитат на по-стара и амортизирана техника за работа в основното производство. Ето какво още сподели той за бизнеса със строителна техника през 2011 г.

През изтичащата година закупихме триетажна офис сграда и прилежащ терен от 3 дка за излагане на техниката. Тя се намира се на бул. „Ботевградско шосе” в София. Планът е новият офис да заработи през пролетта на 2012 г. Същевременно постигнахме договореност със Sany Heavy Industry да представяме тяхната гама от сондажни машини за изливни пилоти. Първата напълно оборудвана машина ще пристигне в България в края на годината.


Тенденции и пазари

През 2011 г. отчитаме изключително слабо търсене. Купуваха главно тези, останали без основна машина поради техническа неизправност на старата - все фирми, които са или в добивната промишленост, или в инфраструктурното строителство. Нивата на продажби се запазиха близки до тези от 2010-а, което е пагубно за бранша. Това пролича и от участниците на Пловдивския панаир, които са все по-малко и по-малко. Нараснаха сервизните поръчки и най-вече спешните, което говори за разчитане на по-стара и амортизирана техника за работа в основното производство.

За новата 2012 г.
Новата 2012-а, за съжаление не вдъхва много оптимизъм. Като започнем с международната икономическа ситуация, после се фокусираме върху Европа и най-накрая в България, се вижда, че времето за сериозен подем в строителството не е наближил. И през 2012 г. всички доставчици на строителна техника ще се борят за вниманието на малкото фирми, които работят по обществени поръчки или са в относително стабилната добивна промишленост.hirehire
.